Selecteer een pagina

De Amerikaanse stonerrockband Fu Manchu zal het Leeuwarden stonerrock festival Into the Void 2016 headlinen. Daarnaast maakt de organisatie volledige line-up bekend en ook de dagindeling. Weekendtickets voor het festival waren al te koop, maar er zijn nu ook dagkaarten verkrijgbaar. Into the Void vindt plaats op 21 en 22 oktober 2016 en in totaal spelen er 26 bands.

Van mantra doom, tot meedogenloze stonermetal en folk-geïnspireerde psychedelische rock: ook dit jaar heeft de organisatie van het festival Into the Void een bijzondere line-up neergezet. De totale line-up is inmiddels bekend gemaakt. Op vrijdag spelen Fu Manchu , Conan, The Machine, Zaum, Earth Ship, Hangman’s Chair en Eleanora. Samothrace heeft helaas afgezegd, maar er wordt naar een vervanger gezocht.

Met zijn stoner-/desertrock gooit de Amerikaanse band Fu Manchu al jaren hoge ogen en om die reden staat de rockers ook als headliner op de vrijdag van Into the Void. De combinatie van de vette bas- en gitaarlijnen, de groove van de ritmesectie en de ruige stem van zanger en gitarist Scott Hill geven de muziek een relaxte en tegelijk swingende vibe. Fu Manchu zal overigens de plaat King of the Road in z’n geheel spelen!

Ook de Canadese mantra doommetalformatie Zaum is toegevoegd aan de line-up van de vrijdag. Deze groep laat zich inspireren door de geschiedenis van het Midden-Oosten en dit vertalen ze in de vorm van een monolithische, doomy mantra, gebaseerd op een psychedelische ervaring.

ZooN is het project van Ron van Herpen die we vooral kennen als de gitarist van cultband The Devil’s Blood. Samen met ex-leden van o.a. The Gathering en Astrosoniq maken zijn een duistere, intense en melancholische mix met een flinke scheut jaren 60 psychedelica.

De line up wordt compleet gemaakt met de toevoeging van Long Distance Calling, The Moth Gatherer, Eleanora en Earth Ship.

Op de zaterdag wordt muziektempel Neushoorn geheel in beslag genomen door het festival. Verdeeld over vier podia spelen in totaal 16 bands. Naast headliner Orange Goblin zijn dat: Monolord, Elder, Limb, Monomyth, Hexvessel, Tombstones, The Moth Gatherer, ZooN, Long Distance Calling, Lonely Kamel, Black Rainbows, Komatsu, Tangled Horns, Darkher, Witchsorrow, Alunah en Famyne.

Ticketinformatie
Er waren al weekendtickets verkrijgbaar voor Into the Void voor €35, exclusief servicekosten. Je kunt nu ook dagkaarten kopen: op vrijdag kost een kaartje €20 en op zaterdag €25, exclusief servicekosten. Weekendkaarten koop je hier! Een ticket voor vrijdag koop je hier en een ticket voor zaterdag hier!