Selecteer een pagina

Met de toevoeging van het Japanse Mono, het uit Duitsland afkomstige The Ocean en de Noren van Magister Templi, is het programma van de 3e editie van Into the Void compleet. Op het festival dat op zaterdag 24 oktober plaats vind in het splinternieuwe muziekcentrum ‘Neushoorn’ in Leeuwarden spelen in totaal 13 bands verdeeld over twee zalen.

De Japanners van Mono staan wereldwijd bekend om hun intense live-optredens. De bijna volledig instrumentale muziek van de band valt moeilijk in een hokje te stoppen: het zijn vaak lange slepende composities met klassieke elementen, maar net zo goed komen er elementen van noise, shoegaze, postrock en metal voorbij. De muziek vertelt een verhaal, en live uitgevoerd wordt dat een meeslepende film, die je niet wilt missen.

Het uit Berlijn afkomste collectief The Ocean heeft met Mono gemeen dat ook hun muziek niet makkelijk in een genre laat plaatsten. Het is een mix van progressieve post-sludge metal, waar vooral gitaren de boventoon voeren. Het bracht de band die inmiddels zes albums uitbracht over de hele wereld en nu dus ook naar Into the Void.

Magister Templi maakt de programmering van Into the Void compleet. Deze keer een band die je wel makkelijk in een hokje kunt stoppen, want deze Noren maken old school heavy doommetal in de stijl van bijvoorbeeld Pentagram.

ticketverkoop is gestart. Tickets kosten 20 euro (excl. servicekosten) en kunnen hier besteld worden.