Selecteer een pagina

Het Leeuwarder stonerrockfestival Into the Void kondigt tien nieuwe namen aan voor de komende editie. Orange Goblin is één van de headliners van het festival. Verder maken onder meer de Amerikaanse retrorockers Elder en Noorse psychedelische rockers van Lonely Kamel op 21 en 22 oktober 2016 hun opwachting in poppodium Neushoorn in Leeuwarden.

De Engelse stonermetalband Orange Goblin is op zaterdag de headliner van het festival. Orange Goblin is in de 20 jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bands in het genre. Het viertal combineert de typische zware baslijnen met ongekend pakkende hardrock en metal. De muziek leent zich goed voor liveshows en de Engelsen staan er om bekend dat ze geweldige optredens verzorgen.

Naast Orange Goblin spelen ook de Amerikaanse retrorockers Elder op het festival. Deze band wist hoge ogen te gooien met hun laatste album ‘Lore’. Het album is verdeeld in verschillende passages waardoor de band veel verschillende gezichten kan laten zien in de muziek. Ook de Noorse band Lonely Kamel speelt op Into the Void 2016. De stoner- en psychedelische rock van de mannen van Lonely Kamel ligt prettig in het gehoor, mede dankzij de pakkende riffs van de band. De stem van zanger Thomas Brenna maakt dat de muziek live goed tot zijn recht komt, maar ook de albums van de band worden goed ontvangen. Vooral het plaat Shit City is daar een goed voorbeeld van.

Verder zijn Komatsu (NL), Limb (UK), The Machine (NL), Cough (USA), Hexvessel (FI), Samothrace (USA) en Witchsorrow (UK) aan de line up toegevoegd. Het festival maakt binnenkort de headliner voor vrijdagavond bekend.

In 2015 was het festival bijna uitverkocht en de uitbreiding van het evenement van één naar twee dagen was dan ook een logisch vervolg. Organisator Paul van Berlo is erg tevreden met de constante groei van het festival: “Into the Void groeide van één naar twee dagen en er zijn nu in totaal vier podia waar we het brede spectrum van stoner, sludge en doom kunnen presenteren. Er zijn zoveel goede bands binnen deze genres dat we graag zoveel mogelijk plekken hebben om die bands te laten spelen. Op het festival spelen dit jaar maar liefst 23 bands!”

Into the Void wordt op 21 en 22 oktober 2016 gehouden in poppodium Neushoorn te Leeuwarden. Ticket koop je HIER.