Selecteer een pagina

De IJslandse band Sólstafir is één van de headliners op het stoner-, sludge- en doomfestival Into the Void dat op zaterdag 24 oktober wordt gehouden in het gloednieuwe Leeuwarder muziekcentrum Neushoorn.

Sólstafir is geen onbekende in Leeuwarden. Vorig jaar maakte de band indruk op het metalfestival Into the Grave waar ze een beetje een vreemde eend in de bijt waren, maar zorgden voor het meest verrassende optreden van de dag. Eerder deze maand deed de band nog twee optredens op het toonaangevende Roadburn festival in Tilburg. Indrukwekkend zijn de optredens van de IJslanders vaak. Zoals vaak het geval bij bands van dit eiland is hun muziek een mix van vele stijlen die samengeborduurd worden in een meeslepend klanklandschap. Uitgesponnen, sferisch, slepend en traag, maar soms ook keihard en zwaar. De ‘hit’ Fjara is er een goed voorbeeld van. Het laatste album van de band is Ótta en kreeg lovende recensies.

Naast Sólstafir werden nog eens vijf nieuwe namen bekend gemaakt: Christian Mistress (US), Wucan (D), Obese (NL), Mother Engine (D) en Your Highness (B). Eerder waren al Ufomammut (ITA), My Sleeping Karma (D), King Hiss (B) en Mist(SLO) aangekondigd. Het aantal bevestigde bands staat daarmee op tien. Er worden nog drie bands aan de line up toegevoegd waaronder de tweede headliner.