Selecteer een pagina

Eerder maakte stoner/sludge/doomfestival Into the Void bekend dat het programma compleet was met 13 bands uit 9 landen waaronder Solstafir, Mono, The Ocean en Ufomammut. Door het toevoegen van een derde ‘stage’, is ruimte ontstaan om twee extra bands aan de line up toe te voegen. Dat zijn de Koreaanse post-rockers Jambinai en de Zweedse riffmeesters Deville.

De Koreaanse band Jambinai stond al op vermaarde festivals als Roskilde, Glastonbury en State X. In 2014 haalde het optreden van de band de top 10 in de jaarlijst van de Groningse potempel Vera van de beste optredens aldaar. En daarom zijn we heel blij dat Jambinai voor een exclusief Nederlands optreden kunnen toevoegen aan de line up van Into the Grave. De band maakt instrumentale muziek – de 5e band op Into the Void die volledige instrumentaal speelt – en gebruikt daarbij traditionele Aziatische instrumenten. De muziek laveert van haast psychedelische trance tot woeste rockuitspattingen en laat daarmee een verpletterende indruk achter.

Bijna tegengesteld daaraan, en vooral nog midden in de rock is de Zweedse band Deville. De band bracht inmiddels drie albums uit die een mix van sludge en stoner laten horen en konden rekenen op zeer positieve recensies. Ook voor Deville geldt dat zij een exclusieve Nederlandse show doen op Into the Void.

De twee extra namen zijn het gevolg van het toevoegen van een extra stage aan het festival. Muziekcentrum Neushoorn wordt momenteel gebouwd en nadert zijn voltooiing. In het cafe van het gebouw is plek voor optredens voor circa 150 bezoekers en hier zullen tijdens Into the Void twee bands optreden. Leuke bijkomstigheid is dat het cafe voor alle bezoekers gratis toegankelijk is, en dus ook niet festivalbezoekers iets mee kunnen pikken van Into the Void.